Ceea ce nu stiai despre tine – afla acum cu Inventarul de Personalitate NEO PI-R

Cabinetul Individual de psihologie detine licenta pentru aplicarea Inventarul de Personalitate NEO Revizuit (Revised NEO Personality Inventory, NEO PI-R),

Acesta este un raport de evaluare a competențelor generale de leadership ale unei persoane, cu punctarea ariilor care asigură o funcționare coerentă, a punctelor puternice, dar și a ariilor care ar putea să fie dezvoltate în continuare. Raportul contine 18 pagini.

Inventarul de Personalitate NEO Revizuit (Revised NEO Personality Inventory, NEO PI-R), este fara doar si poate cel mai celebru, cel mai utilizat si cel mai “in voga” chestionar de personalitate in psihologia moderna, evaluand constructele clasice ale modelului Big Five.

NEO PI-R este atat de consacrat incat el este considerat a fi standardul pentru ceea ce se numeste “modelul canonic al Big Five“, in intreaga lume.

NEO PI-R este un instrument de masurare concis pentru cele cinci dimensiuni majore, sau domenii, ale personalitatii, precum si pentru cele mai importante trasaturi sau fatete care definesc fiecare domeniu. Împreuna, cele 5 domenii si 30 de fatete ale NEO PI-R permit o evaluare comprehensiva a personalitatii adulte.

Desi numele chestionarului este derivat de la initialele primelor trei domenii masurate, adica Nevrotism, Extraversiune si Deschidere (Opening), NEO este un nume propriu, nu o abreviere, si nu trebuie citit pe litere. Pronuntia corecta a acronimului este ne-o-pe-i-är.

Exista doua versiuni ale NEO PI-R: Forma S pentru auto-evaluare si Forma R pentru heteroevaluare. Forma S este compusa din 240 de itemi, la care raspunsul este colectat pe o scala de 5 puncte. Chestionarul se auto-administreaza si este destinat femeilor si barbatilor de orice vârsta.

Forma R este un instrument cu 240 de itemi, asemanatori ca sens cu cei din Forma S, redactati însa la persoana a treia. Forma R este administrata unor observatori sau altor persoane diferite de persoana evaluata, de exemplu unor prieteni, colegi, membri ai familiei sau experti.

Forma R poate fi utilizata în obtinerea unor estimari independente pentru aceleasi cinci domenii ale personalitatii si poate avea o valoare deosebita în instanta, atunci când este nevoie sa se valideze sau sa se suplimenteze auto-evaluarea unui subiect. Momentan, doar forma S este disponibilă pentru țara noastră.

NEO PI-R este fundamentat pe un model conceptual care capitalizeaza decenii de cercetari si de analize factoriale asupra structurii personalitatii.

Scalele sale au fost elaborate si perfectionate printr-un melanj metodologic, utilizând atât metode rationale cât si de analiza factoriala. La baza sa stau cercetari intensive, desfasurate timp de 15 ani, pe esantioane de adulti, atât pe populatii clinice, cât si pe populatii normale.

Avand in vedere cele prezentate, va invit la autocunoastere prin completare acestui test. Modalitatea de accesare este urmatoarea:

  1. In urma achitarii facturii cu contravaloarea testarii se va primi o invitatie online de accesare a testului.
  2. Se vor completa raspunsurile (atentie la citirea intrebarilor).
  3. In momentul finalizarii se va genera un raport de aproximativ 18 pagini care va va fi transmis pe adresa care a fost utilizata si pentru a fi transmisa invitatia de participare in maxim 24 de ore.

Costul accesului la baza de testare, generarea si transmiterea raportului de 18 pagini : 120 lei.

SUCCES!

Sursa:

testcentral.ro/ro/produse/teste-resurse-umane-si-psihologia-muncii/leadership-și-dezvoltare/neo-pi-r-ld/