Hierarchical Personality Inventory for Children – Inventarul ierarhic de personalitate pentru copii

Evaluarea personalității copiilor cu vârste între 6 și 13 ani, în Big Five

I Mervielde, Ph.D. Filip de Fruyt, Ph.D

Cabinetului Individual de Psihologie Roxana Alexandra Popa detine licenta de utilizarea a testului HiPIC (Hierarchical Personality Inventory for Children) care este un instrument comprehensiv, destinat evaluării diagnostice a personalității normale a copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Testul are la bază consacratul model Big Five.

HiPIC descrie diferențele dintre comportamentele și atitudinile copiilor. Astfel, utilizat în context clinic sau pedagogic, permite evaluarea stilului emoțional, interpersonal, motivațional și comportamental al celor mici, pornind de la cele 5 mari dimensiuni ale personalității.

Chestionarul se adresează părintelui (tutorelui/ cadrului didactic), fie oricărei persoane care întrunește criteriul frecvenței de interacțiune cu copilul evaluat. Administrarea se bazează pe răspunsurile în cinci trepte oferite celor 144 de simple și scurte afirmații, care infățișează comportamente concrete și observabile ale copilului.

Testul poate fi utilizat în două maniere:

  • ca o privire de ansamblu asupra funcționării specifice a personalității copilului și
  • ca o formă comparativă a convergențelor și divergențelor evaluărilor celor doi părinți.

În practică, HiPIC este utilizabil în contextul clinic pentru cunoașterea punctului de pornire în terapie, pentru identificarea resurselor și vulnerabilităților și pentru setarea obiectivelor terapeutice. În contextul educațional-pedagogic, HiPIC permite evaluarea stilului de învățare al copilului, dar și compatibilitatea dintre abilitățile parentale și personalitatea fiului/fiicei.

In perioada iunie – august 2018, oferim posibilitatatea evaluarii copiilor la un pret promotional de 100 lei.

Va asteptam in sediile din Bulevardul Timisoara 34 A sau in strada Jean Monnet nr. 1.

Pentru detalii trimiteti un SMS la 0773789651 cu mesajul “Doresc evaluare HIPIC” si veti fi contactat in cel mai scurt timp.