DESPRE MINE…

Sunt Roxana Alexandra Popa, psiholog clinician practicant autonom,  psihoterapeut cognitiv comportamental practicant autonom, membru în Colegiul Psihologilor din România și coach.

Începutul ca psiholog și ca psihoterapeut…

 

În domeniul psihologiei, după terminarea facultății am continuat studiile de aprofundare:

 • Masterul în Psihoterapie Cognitiv Comportamentală
 • Masterul în Psihologie Clinică Terapii Scurte și Hipnoză;
 • Formarea în Terapie Dialectică (DBT);
 • Formarea în Programare Neuro Lingvistică;
 • Proiecte în derulare: 
  ·     Gabor Mate’s Compassionate Inquiry in Action: An Experiential Course for the Healing of Deep Traumatic Wounds (Online Course)
  ·     ADHD Clinical Services Provider (ADHD-CCSP) Certification Course: Strength-based Interventions to Thrive with ADHD from Childhood to Adulthood (Online Course)
  ·     Certification Programme in Advanced Trauma, PTSD & Dissociation: Featuring Dr Ruth Lanius and today’s leading trauma innovators (Online Course) – Durata – 1 an
  ·     Psihosexologie – Evaluare și intervenție terapeutică – Institutul SPER – Durata 1 an

În 2023 am finalizat două noi proiecte: „Intensiv Training” în hipnoză ericksoniană – The Milton H. Erickson Foundation / Phoenix – Arizona USA și training-ul de consolidare în CBT la The Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy / Pennsylvania/USA.

Înainte de a fi psiholog și psihoterapeut…

Pot să îți povestec despre mine că inițial m-am orientat către inginerie și inginerie economică parcurgând chiar studiile doctorale ale Universității Tehnice de Construcții din București unde am obținut titlul de Doctor în inginerie.

Am rămas în acest domeniu și am acumulat experiență chiar în poziții de management și top management. Așa am descoperit astfel în drumul meu modul de lucrului efectiv cu oamenii.

Aceast mod de interacțiune mi-a impus provocări, m-a ajutat să îmi descopăr vulnerabilitățile, să-mi descopăr dimensiunea limitată a acceptării, să descopăr în mine dorința, ascunsă de ieșire din zona de confort și de autodepășire.

Am ales atunci schimbarea în carieră.

 

Concluzia…

Am descoperit în psihologie o altă dimensiune a modului meu de a fi, care m-a schimbat, m-a ajutat să mă dezvolt și care m-a condus către alegerea finală a domeniului profesional. Am muncit mult și astfel am ajuns să cred că sunt un psiholog bun și un psihoterapeut bun 🙂

Te invit acum la AUTHENTICMIND® – cabinetul meu aflat într-o zona frumoasă a Bucureștiului sau în terapia ONLINE – din confortul casei tale! Programarea o poti face chiar tu aici pe site!

În acest moment, în piață există o serie importantă de materiale în domeniul schimbării, optimizării, dezvoltării personale, depășirii blocajelor, unele de o valoare incontestabilă. Ceea ce este însă important de știut este să alegem din toate aceste informații ceea ce ne este util și cum să le putem integra în viața noastră în plan cognitiv, comportamental, emoțional. Aici intervine tehnica și îndrumarea, care prin instruire și practică de psihoterapeut bun pe care o am și o pun la dispoziția clienților mei, facilitând schimbarea într-un uimitor ”principiu al dominoului”.

 

Tehnica mea

În acest moment, în piață există o serie importantă de materiale în domeniul schimbării, optimizării, dezvoltării personale, depășirii blocajelor, unele de o valoare incontestabilă.

Ceea ce este însă important de știut este să alegem din toate aceste informații ceea ce ne este util și cum să le putem integra în viața noastră în plan cognitiv, comportamental, emoțional.

Aici intervine tehnica și îndrumarea, care prin instruire și practică de psihoterapeut bun pe care o am și o pun la dispoziția clienților mei, facilitând schimbarea într-un uimitor ”principiu al dominoului”.

Ofer servicii de calitate

 

Serviciile sunt în conformitate cu cerințele legale și de etică ale Colegiului Psihologilor din România.

Respect cerințele de confidențialitate

 

Confidențialitatea și protecția datelor personale sunt in conformitate cu solicitările legale.

Particip în cauze cu impact social

 

Particip în proiecte de voluntariat în domeniul Tulburărilor de Spectru Autist.

Testimoniale

Am cunoscut-o pe doamna Roxana Popa in urma cu 4 ani, intr-un moment dificil in care teama si lipsa increderii in sine isi faceau prezenta din ce in ce mai des! Azi sunt doar o amintire neplcuta datorita doamnei psiholog. Devotamentul, rabdarea si sustinerea au propulsat-o in topul persoanelor mele de incredere. Tind sa cred, ca in mare parte, ei ii datorez ceea ce sunt astazi. Multumesc! O recomand cu caldura!

Oana Fiustes

Un terapeut profesionist care adapteaza terapia in functie de nevoile si necesitatile clientului, cu foarte multa rabdare si dedicare. Rezultatele terapiei sunt pe masura. Am inceput terapia cu simptome de tristete si anxietate in urma unei traume. Cu sustinerea doamnei psiholog, acum vorbesc nu numai fara a avea simptome de anxietate si depresie ci as putea spune si cu o maturitate emotionala dezvoltata. Acestea se datoreaza foarte mult felului in care dansa m-a ghidat pe acest drum al recuperarii. O recomand pe doamna psihotherapeut Popa fara ezitare.

Biclineru Daniel

Cand am primit vestea ca urmeaza sa sufar o interventie chirurgicala intregul meu univers s-a prabusit.Frica de perfuzii, spital, analize medicale ma facea sa cred ca o sa mi fie imposibil sa merg mai departe. VA MULTUMESC!!!. Aceasta teama este o amintire!!!

Lori