În dragoste „cădem”….

În dragoste suntem loviți,  zdrobiți, leșinăm.

În dragoste ardem cu pasiune. Iubirea ne înnebunește și ne îmbolnăvește

În dragoste suferim, iar apoi ni se frâng inimile.

Dar cum vorbim despre dragoste?

În esență, vorbind despre dragoste în acest fel conturează modul prin care noi o experimentăm, spune scriitoarea Mandy Len Catron Vă invit să o vedeti mai jos intr-un discurs marca TED.

În acest discurs destinat oricărei persoane care a fost vreodată îndrăgostite nebunește, Mandy Len Catron scoate în evidență o altă metaforă pentru dragoste care ne poate ajuta să descoperim în această experiență mai multă fericire – și mai puțină suferință.

În psihologie este descrisă iubirea ca un fenomen cognitiv și social iar psihologul Robert Sternberg chiar a formulat o „teoria triunghiulară a iubirii” unde menționează că dragostea are trei componente diferite:

  • intimitate,
  • angajament și
  • pasiune

Intimitatea este o formă în care cei doi parteneri împărtășesc confidențe și detalii din lumea și viața lor, angajamentul,  se conturează ca o așteptarea ca relația să fie permanentă, iar dragoste este atracția sexuală și pasiunea ingredient fără de care „focul interior” rămâne doar o pâlpâire.

Curaj! Ascultă si luați aminte!

 

AUTHENTICMIND®Te aștept la o discuție pe subiectul de mai sus. Este despre tine și despre modul în care ai putea să te descoperi. Programarea întâlnirii o poți face aici – chiar tu!

Vizitează site-ul și vei descoperii detalii referitoare la tarife & pachetele promoționale și la serviciile oferite în cadrul cabinetului

O zi frumoasă vă doresc! Cu bine!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & Psihoterapeut

https://authenticmind.ro/

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat pentru o tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

 

P.S. Dacă ți-a plăcut acest articol, probabil le-ar plăcea și prietenilor tăi. Dar ei nu ar avea de unde să știe dacă nu-l distribui, nu? 🙂

…sau ți-ar plăcea să citești și: NOSTALGIA VECHILOR IUBIRI

 

Achizitionează Pachete de Servicii la un preț avantajos!

Pachetele de servicii și tarifele le găsești aici

Pentru PROGRAMARI folosește butonul „PROGRAMEAZĂ-TE!”! Vei putea rezerva singur ora și vei plăti direct cu cardul…