„DRAGOSTE” – CUVÂNT SAU EMOȚIE?

În dragoste „cădem”….

În dragoste suntem loviți,  zdrobiți, leșinăm.

În dragoste ardem cu pasiune. Iubirea ne înnebunește și ne îmbolnăvește

În dragoste suferim, iar apoi ni se frâng inimile.

Dar cum vorbim despre dragoste?

În esență, vorbind despre dragoste în acest fel conturează modul prin care noi o experimentăm, spune scriitoarea Mandy Len Catron Vă invit să o vedeti mai jos intr-un discurs marca TED.

În acest discurs destinat oricărei persoane care a fost vreodată îndrăgostite nebunește, Mandy Len Catron scoate în evidență o altă metaforă pentru dragoste care ne poate ajuta să descoperim în această experiență mai multă fericire – și mai puțină suferință.

În psihologie este descrisă iubirea ca un fenomen cognitiv și social iar psihologul Robert Sternberg chiar a formulat o „teoria triunghiulară a iubirii” unde menționează că dragostea are trei componente diferite:

  • intimitate,
  • angajament și
  • pasiune

Intimitatea este o formă în care cei doi parteneri împărtășesc confidențe și detalii din lumea și viața lor, angajamentul,  se conturează ca o așteptarea ca relația să fie permanentă, iar dragoste este atracția sexuală și pasiunea ingredient fără de care „focul interior” rămâne doar o pâlpâire.

Curaj! Ascultă si luați aminte!

 

AUTHENTICMIND® – Dacă ai nevoie de sprijin, te aștept cu drag în cabinet (zona Piața Victoriei – București) sau online la o discuție pe subiectul de mai sus.

Este despre tine și despre modul în care ai putea să te descoperi și să trăiești o viață cu sens.

Programarea o faci chiar tu din confortul casei tale iar plata se face direct cu cardul și poți alege chiar pachetul de 5 ședințe la un preț special.

Vizitează site-ul și vei descoperii detalii referitoare la tarife & pachetele promoționale și la serviciile oferite în cadrul cabinetului

O zi frumoasă! Cu bine!

Psihoterapie cabinet Bucuresti
Cabinet Bucuresti – Piața Victoriei

Achizitionează Pachete de Servicii la un preț avantajos!

Pachetele de servicii și tarifele le găsești aici

Pentru PROGRAMARI folosește butonul „PROGRAMEAZĂ-TE!”! Vei putea rezerva singur ora și vei plăti direct cu cardul…

Blogul de psihologie este special creat pentru a îți oferi conținut de calitate. Acesta este scris de mine –  psiholog clinician și psihoterapeutul Roxana Alexandra Popa și prezintă articole construite pentru a vă furniza informații utile din zona psihologiei.*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

P.S. Dacă ți-a plăcut acest articol, probabil le-ar plăcea și prietenilor tăi. Dar ei nu ar avea de unde să știe dacă nu-l distribui, nu? 🙂

…sau ți-ar plăcea să citești și: NOSTALGIA VECHILOR IUBIRI