Gândul și lumea reală a Tras-formării personale

De ce fac oamenii ceea ce fac?

Într-o încercare de a explica „De ce fac oamenii ceea ce fac?” sau „Care este factorul determinant ce stă la baza propriilor alegeri?”, am ales să mă plimb puțin în „Lumea Reală” și în „Lumea de Dincolo de Lumea Reală”.

Cele două lumi care modelează alegerile umane

Lumea Reală

„Lumea Reală” – cea cu credite pe 30 de ani angajate pentru cumpărarea unui apartament minuscul, cea cu semafoare și trafic exasperant, sau cea din care răzbate frecvent strigătul unui șef veșnic nemulțumit de prestația noastră, cea în care frica pierderii confortului sau a statutului. câștigat ne înțeapă inima și stomacul – este lumea în care pășim cu talpa, unde străfulgerăm cu ochii spațiul din jur și cea în care simțim vântul rece ce ne biciuie obrajii într-o seară de iarnă târziu, când disperarea țipă după un taxi care să nu arunce în căldură casei (scump plătite) și a familiei de care nu se face în general dor după orele. de program.

Lumea de Dincolo de Lumea Reală

„Lumea de dincolo de Lume Reală” este cea care nu-ți învăluie prin gânduri mai mult sau mai puțin năstrușnice, că în care totul pare posibil și în care calculele financiare se contopesc cu imaginile de vacanță și în care poți fi managerul de succes, antreprenor. sau actorul ce pășește pe covorul roșu… În acest lume nu există frică de acțiunea schimbarea. Este spațiul în care energia speranței și dorinței creează acea chimie a obiectivului deja atins.

Senzația obiectivului atins: Puterea jocurilor mentale

Senzația obiectivului atins poate fi trăită prin jocuri mentale care pun în funcțiune mecanismele motivării și ale încrederii în sine. Astfel, trăind cu ochii închiși momentul împlinirii, o realitate de dincolo de noi, ne construim în interior rețeaua care nu va conduce către determinare – către acțiune. Prin imagini dirijate de tine însuți, poate prinde contur realitatea dorită din „Lumea Reală”. Prin identificarea și definirea clară a dorințelor, prin construirea unui plan și prin disciplină, această realitate divină tangibilă.

Fricile, nemulțumirile și blocajele mentale

De ce fac oamenii ceea ce fac? Poate că răspunsul stă în frică, în nemulțumire sau în blocajele mentale impuse uneori de societate. Aceste elemente, fie că sunt interne sau externe, nu influențează deciziile mai mult decât realizăm. Înțelegerea și depășirea lor sunt pași esențiali spre schimbare.

Alegerea schimbării și transformării personale

Decizia de schimbare este un proces individual, dar esențial. Tras-formarea noastră începe cu o alegere – alegerea de a acționa, de a nu depăși limitat. Fără această decizie, evoluția rămâne doar o idee abstractă.

Lecții din Ghidul lui Richard Bandler pentru transformare

„A venit vremea să învățăm să mergem pe un nou tip de bicicletă, o bicicletă care are legătură cu libertatea personală.”, spune Richard Bandler. El nu învață că multe dintre fricile noastre sunt învățate și că, odată înțelese, ele pot fi dezvățate. Libertatea personală începe cu schimbarea modului de gândire și se concretizează în acțiuni.

Prin urmare – Acțiune și iar acțiune sau într-o nota dinamica spusă în Ghidul lui Richard Bandler pentru TRANS-formare:

„A venit vremea să învățăm să mergem pe un nou tip de bicicletă, o bicicletă care are legătură cu libertatea personală. Mie îmi place să spun de fiecare dată că lanțurile celor liberi se află doar în mintea oamenilor. Spaimele voastre, îndoielile, confuziile, obiceiurile și compulsiunile voastre, toate sunt produse derivate ale modului vostru de a gândi, iar modul vostru de gândire vă dictează modul în care simțiți, modul în care vă comportați și modul în care vă trăiți viața.

Problema nu este că vă temeți de înălțime, de păienjeni sau că vă temeți să cunoașteți alți oamenii ci că ați învățat cum să vă temeți de înălțime, de păienjeni și de necunoscuți. Știm ca nou născuții se sperie doar de două lucruri – le e frică să nu cadă și le e frică de zgomote puternice. Toate celelalte spaime pe care le avem au fost învățate. Dar dacă ai învățat să îți fie frică, înseamnă  că poți să înveți să nu îți fie frică. Dacă ai învățat să faci un lucru într-un fel anume, poți să înveți și cum să îl faci complet altfel și șa îl mai bine. Învățarea este calea spre libertatea noastră personală….”(Bandler. R – 2010)

Încheiere: Invitație la transformare

Prin urmare, te invităm să pășești în „Lumea Reală a Tras-formării personale”, să descoperi tehnici unice adaptează profilul tău, și să construiești un viitor mai autentic și mai împlinitor. Transformarea începe cu tine, chiar acum.

Roxana Alexandra POPA

 

Bibliografie Bandler, R –  Ghidul pentru TRANS-formare. Editura VIDIA, 2010

#Psihologie #Motivare #TransformarePersonala #LumeaReală #LumeaImaginară #RichardBandler #Autocunoaștere #Schimbare #DezvoltarePersonala