Aviz psihologic FIV – documentul este absolut necesar în procesul de avizare a procedurii FIV și presupune evaluarea psihologică a ambilor parteneri/sau a persoanei, în cadrul aceleiași sesiuni de evaluare, urmărindu-se caracteristicile de atitudine, emoționale și de comportament ale cuplului, precum și evaluarea nivelului de responsabilitate asumată, certitudinea deciziei luate și informarea privitoare la specificul și implicațiile procedurii de fertilizare in vitro. Pentru că procedura presupune traversarea unei perioade intens emoționale – în cadrul ședinței de evaluare se parcurge și un Micro-Training de introducere în: cunoașterea și gestionarea emoțiilor, identificarea stărilor de anxietate și a elementelor de identificare a stărilor depresive și o discuție despre “împrietenirea cu stresul”.
- 🤔 Aviz psihologic FIV – este necesar și presupune evaluarea psihologică a ambilor parteneri în cadrul aceleiași sesiuni de evaluare.
- 😔 Evaluarea psihologică urmărește să evalueze dorința cuplului de a avea, într-adevăr, un copil, dar și să identifice eventuale tulburări emoționale, disfuncționalități de personalitate, rezistența la stres și scorurile privitoare la tendința de a deveni anxios și furios.
- 💼 Aviz psihologic FIV – este eliberat de către o persoană avizată în domeniu, cel mai adesea de către psihologic clinician.
- 😓 Este important ca partenerii care apelează la FIV să răspundă tuturor întrebărilor cu sinceritate și asumare, să fie conștienți de implicațiile pe care procedura le are în evoluția relației și de urmările pe care reușita unei astfel de proceduri le presupune.
- 🤝 Este necesară o comunicare sinceră și conștientă între parteneri și evaluator pentru ca demersurile ulterioare să se realizeze în conformitate cu reglementările legislative de actualitate.
- 💻 Dacă dorești evaluare psihologică pentru Aviz psihologic FIV, poți să ne contactezi și te invit să citești și articolul “Avizul psihologic pentru Fertilizare În Vitro” – rolul psihologului” .
- 📝 Persoana care dorește intrarea în procedura FIV trebuie să înțeleagă impactul emoțional și fizic pe care l-ar putea avea procedurile ulterioare și să dovedească faptul că sunt conștienți de ce presupune fertilizarea in vitro – acest lucru presupunând în cadrul AuthenticMind® – un Micro-trainig de introducere în: cunoașterea și gestionarea emoțiilor, identificarea stărilor de anxietate și a elementelor de identificare a stărilor depresive și o discuție despre “împrietenirea cu stresul”.