APOI…. ALEG “FERICIRE”!

#fericire

VORBIND DESPRE “FERICIRE” – ESTE EA O ALEGERE?

Ar putea fi un îndemn al sau așa cum spun cei care au trecut prin fericire „fericirea este o alegere care necesită efort uneori”(Aeschylus).

Și Abraham Lincoln spunea că majoritatea oamenilor sunt la fel de fericiți pe cat se gândesc să fie.  Dar hai să vedem cum putem fi un gram mai fericiți decât suntem acum!

Mulți oameni fericiți realizează că fericirea este o alegere și că trebuie să o aleagă în fiecare zi intenționat. Oamenii fericiți nu sunt ținuți ostatici de crezurile lor și nu caută fericirea în alți oameni sau în bunuri. Cercetările în domeniulpsihologiei pozitive continuă să întărească această înțelegere. Dar pur și simplu știind că fericirea este o alegere nueste suficient. Experimentarea completă a acesteia necesită o decizie conștientă: de a alege fericirea în fiecare zi.

CUM POT SA ALEG „FERICIRE”?

Aceasta presupune:

  • flexibilitate de a vedea lumea din mai multe perspective
  • realism – pentru a ne antrena trăirea în prezent și
  • practică.

Alegerea fericirii este un aspect important al ducerii unei vieți împlinite. Fericirea este subiectivă și poate însemna lucruri diferite pentru diferiți oameni, dar este, în general, considerată a fi o emoție pozitivă care este asociată cu sentimente de mulțumire, bucurie și satisfacție.

CE E DE FĂCUT SA ALEG „FERICIRE”?

Cum ar putea fiecare dintre noi să înceapă să experimenteze această stare nou?

Să ne începem ziua numărând binecuvântările din viața noastră

Aces lucru este important pentru că oamenii fericiți aleg să seconcentreze pe aspectele pozitive ale vieții, mai degrabă decât pe cele negative. Ei aleg să se concentreze la acele aspecte din viața lor pentru care merită să fie recunoscători și apoi merg mai departe.

Apoi am putea alege „Afirmațiile personale” rostite zi cu zi.

Putem să le numim și „mantre personale” – utilizate în setarea stărilor resursă. Afirmațiile sunt gânduri pozitive însoțite de credințe afirmative si declarații personale. Elesunt recitate la persoana întâi, la timpul prezent (“Eu sunt…”). Afirmațiile folosite zilnic pot elibera stresul, pot construi încredere, și pot îmbunătăți modul de a schimba perspectivele. Pentru o eficiență maximă, afirmațiile artrebui alese cu atenție, să se bazeze pe adevăr și să abordeze nevoile actuale.

Putem să ne împrietenim cu zâmbetul nostru.

Expresia noastră facială ne poate influența creierul în același modîn care creierul nostru ne influențează fața. Cu alte cuvinte, te poți programa să experimentezi fericirea alegând săzâmbești.

Construiește ți o rutină pentru a te trezii dimineață.

Trezește te puțin mai devreme și slăbește o rutină dedimineață plină de plăcere, semnificativă. Începeți fiecare zi în termenii tăi. Următoarele ore depinde foarte mult de modul în care se desfășoară această rutină a dimineți.

Folosește-ți punctele forte.

Fiecare dintre noi are talente naturale, puncte forte, și abilități. Și când le folosim în mod eficient, ne simțim vii și confortabil în pielea noastră.

Realizați o sarcină importantă.

Pentru că oamenii fericiți aleg fericirea, ei preiau controlul asupra vieții lor. Alege osarcină importantă pe care o poți realiza în fiecare zi și găsește bucuria în conștientizarea realizării tale.

Meditează.

Găsește timp pentru conectarea cu tine. Pe măsură ce viteză și zgomotul lumea noastră crește, nevoia de a de retrage și conectare cu propriul corp cu propriile gânduri devine și mai esențială. Studiile confirmăimportanța și beneficiile dătătoare de viață ale meditației. Deci, ia timp pentru a face timp. Și folosește meditațiapentru a căuta în interior, pentru a te conecta spiritual și pentru a-ți îmbunătăți fericirea astăzi.

Cultivă relații pozitive. Legăturile sociale puternice cu familia, prietenii și comunitatea pot oferi un sentiment de apartenență și sprijin, ceea ce poate spori fericirea.

Practică atenția.

Fii prezent în acest moment! Concentrarea asupra respirației și acordarea atenției gândurilor și sentimentelor vă poate ajuta să cultivați un sentiment mai mare de pace interioară și fericire.

Caută beneficii în durerea ta.

Viața poate fi dificilă uneori. Nimeni nu scapă fără durere. La un moment dat – într-un fel sau altul – o întâlnim cu toții. Când o faci, amintește-ți din nou că încercările pot fi dificile, dar ele vor trece într-un fel sau altul construind în fiecare dintre noi un om mai puternic mai perseverent și hotărât să-și construiască propria fericire.

CONCLUZIA DESPRE FERICIRE

Amintiți-vă, fericirea este o călătorie, nu o destinație.

Făcând alegeri care se aliniază cu valorile și prioritățile tale și prin practicarea îngrijirii de sine și a compasiunii de sine, poți cultiva un sentiment mai mare de fericire și bunăstare în viața ta.

Cu bine!

Roxana Alexandra Popa

Roxana Alexandra Popa
Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & Psihoterapeut

https://authenticmind.ro/

Blogul de psihologie este special creat pentru a îți oferi conținut de calitate. Acesta este scris de mine –  psiholog clinician și psihoterapeutul Roxana Alexandra Popa și prezintă articole construite pentru a vă furniza informații utile din zona psihologiei.

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.